Prima pagina


 

Noutăţi în format RSS

O soluţie modernă de urmărire în mod automat a noutăţilor sau actualizărilor prezente într-un site web este oferită de conceptul RSS (Rich Site Summary).

Acesta presupune publicarea în site a unui fişier XML care listează ultimele noutăţi pe categorii de informaţii (Comunicate de presă, Angajări, Achiziţii publice, ...), urmând ca vizitatorul interesat de aceste noutăţi să utilizeze o aplicaţie de citire a acestei liste (rss Reader), fără a accesa în mod explicit site-ul.

Pentru a folosi tehnologia RSS este necesară parcurgerea următoarelor etape:

  1. se descarcă de pe Internet o aplicaţie RSS reader ( www.rssreader.com );
  2. se instalează această aplicaţie pe calculatorul personal;
  3. se introduce adresa (URL) pentru pagina RSS dorită (din pagina web a site-ului se face click dreapta pe butonul şi se alege Copy Shortcut, apoi în aplicaţie se apasă butonul Add, iar în bara de adrese a aplicaţiei se realizează Paste);
  4. se rulează aplicaţia RSS, care permite afişarea titlurilor ultimelor noutăţi, precum şi accesul, prin link-uri, la conţinutul fiecărei noutăţi;
  5. se poate configura aplicaţia RSS reader să verifice, la intervale predefinite, dacă au fost introduse informaţii noi pe site, sau se poate verifica manual din aplicaţie acest lucru.


LEGĂTURI UTILE

 

 

© 2016 - Serviciul Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi